12 Şubat 2014 Çarşamba

Plancast Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Hemen her işimizi internet üzerinden yaptığımız son birkaç yılda, işlerimizi planlayacak bir asistana fiziki olarak çok da ihtiyacımız yok. Çünkü bu işi internet üzerinden yapacak bir platform var: Plancast. Plancast internet üzerindeki yeni asistanınız veya sanal ajandanız olarak da görebilirsiniz.

Plancast Nedir?


Plancast etkinliklerinizi paylaştığınız sanal bir ajandadır. Facebook ‘event’lerine kısmen benzemesine rağmen Facebook’ta sadece davet edildiklerinizi ve önerileri görebiliyorsunuz. Plancast’ta ise bu etkinlikleri herkes görebiliyor ve katılma olanağına da sahip. Plancast, İngilizce ve Çince olmak koşuluyla iki dilde hizmet veriyor. Elbette dilin yalnızca bu iki dil olması tüm dünya üzerinden katılımcıların olmasına engel değil.



Plancast Ne İşe Yarar?


İnternet dünyasını yaşadığımız bugünler de etkinlikleri internetten bulmanızı ve aktivitelerinizi paylaşmanızı mümkün kılan bir sosyal medya ağı. Plancast üzerinden bir hesaba sahipseniz, sizi davet etmeyen kişiler olsa bile siz bu etkinlikleri resmi olarak öğrenebilirsiniz. Yani bir etkinliği paylaşabileceğini arkadaşınız yoksa Plancast üzerinden sizinle aynı etkinliğe katılmak isteyen kişiler ile tanışabilirsiniz. Ama bu etkinliklerden haberdar olabilmek için ilgi alanlarınızı da bildirmeniz gerekiyor.



En basit anlamıyla sıkıcı bir hafta sonunda “acaba ne yapsam?” diye düşünüp zaman kaybedeceğinize Plancast’ı açıp size yakın, çevrenizdeki etkinliklerden haberdar olarak istediğinize katılma imkanı sunuyor.

Plancast Nasıl Kullanılır?


Ücretsiz olarak üye olabileceğini bir sosyal medya platformudur. Plancast.com adresinden siteye ulaşarak, basit bir şekilde üyelik oluşturabilirsiniz. Bölgenizi belirtmenizi de isteyen Plancast’ta, istediğiniz kategorilerde etkinlikleri görebilirsiniz ve oluşturabilirsiniz. Plancast profilinizi nasıl oluşturulacağını merak ediyorsanız bakınız:  Borsa Nasıl Oynanır 1

Bir etkinlik düzenleyebilir ve bu etkinliğe kişilerin katılmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin; ben borsa teknikleri için bir tane etkinlik oluşturdum. Plancast’ı bir asistan olarak da kullanabileceğinizi söylemiştim. “Manage My Day” butonu sayesinde etkinliklerinizi sıralandırabilir ve bu şekilde saatlerinizi de ayarlamış olursunuz. Yazımın sonunda etkinliklerinizi nasıl oluşturacağını anlayabilmeniz için birkaç örnek etkinlik paylaşıyorum.

Plancast Borsa Teknikleri Etkinlik Örneği

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder