11 Nisan 2014 Cuma

Alexa Yeni Tasarımı ile Karşımızda

Alexa sitesi bildiğiniz gibi tüm dünyadaki web sitelerinin hitleri ve hitlerine göre dünya ve bulundukları ülkelerdeki sıralamalarını gösteren bir web sitesidir. Eskiden Google algoritmasında büyük önem taşıdığı ve SERP’e 1’e 1 etki ettiği için webmaster camiasının göz bebeği bir sitedir. Günümüzde birçok SEO uzmanına göre Alexa sıralamasının bir etkisi kalmadığı söylenmektedir. Ancak bu söylem şöyle olmalıdır “manipüle edilmiş alexa sıralamasının bir değeri kalmamıştır”

Alexa değeri farklı black hat seo yöntemleri ile rahatlıkla düşürülebilmesi, Google’nin sıralamalarında Alexa değerini önemsemesini sağlamıştır. Ancak yukarıda da dediğim gibi Google bir web sitesinin hitini her zaman önemsemiş ve sıralamasını buna göre değiştirmiştir. Durum böyle olunca webmaster camiasında gözden düşen Alexa, eski itibarlı günlerine geri kavuşmak amacıyla olacak ki; yepyeni bir tasarım ile karşımıza çıktı.

Yeni tasarımı ile Alexa çok daha işlevsel bir yapıya kavuşmuş. Gerek metriklere ulaşım, gerekse tüm özellikleri tek sayfada görme özelliği ile ciddi bir alt yapı çalışması yapıldığı aşikar. Alexa’nın bir web sitesini incelerken yeni tasarımının nasıl olduğunu görmek için buraya tıklayınız.

Yeni tasarımında dikkatimi çeken bir diğer husus ise; alexa pro üyeliği çok daha önemli hale getirmiş olmalıdır. Birçok veri özelliği Alexa pro hesabı olan kullanıcılar görebilirken, normal kullanıcılar bu özellikten çok fazla faydalanamıyorlar. Örnek olarak artık ücretsiz kullanıcılar sitelerin hangi kelimelerden hit aldıklarını ve backlink aldığı siteleri sınırsız bir liste şeklinde göremiyorlar. Bu kriterlerde sadece ilk 5 site gösteriliyor ve daha fazlasını görebilmek için alexa pro üyelik sahibi olmanız isteniyor.

Alexa pro hesabı ise oldukça pahalı. Aşağıya pro hesaplar için özellik ve fiyat listesini ekliyorum.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder