11 Ocak 2016 Pazartesi

Dolar Yatırımı Hangi Piyasada Yapılmalı?

Dünya üzerindeki para birimleri arasında en yüksek değere sahip olan para birimi elbette dolar. Dünya üzerindeki tüm ülkelerde iç olaylar sonucunda dolar fiyatının oynaması ile birlikte ülke içindeki enflasyon oranları çok ciddi oranlarda değişebilmektedir. Bu durum da doların tüm dünya ülkeleri üzerinde ve dünya ekonomi döngüsü üzerindeki etkisini açıkça ortaya koyabilmektedir. 

Bununla birlikte yatırım çeşitleri arasında yer alan ve ekonomiyi etkileyen faktörler arasında altın ve petrol gibi önemli birimler de yer almaktadır. Ekonomi döngüsünü etkileyen bu birimler de dolar para birimi üzerinden değerlenmekte olduğundan dolar dünya ekonomisi üzerinde büyük bir paya sahip olmaktadır.

Güçlü para birimi olan doların ise finans içerisinde birkaç çeşidi bulunmaktadır. Dolar çeşitlerinin başında Amerikan doları, Kanada doları ve Avustralya doları gelmektedir. Bu büyük dolar çeşitlerini de hızlı yükselişi ile Hong Kong doları takip etmektedir.

Dolar En Fazla El Değişimi Yaşayan Birim

Dünya piyasasının tamamında para hareketlerini inceleyen ekonomi uzmanlarının yaptığı istatistikler sonucunda doların en fazla el değişimi yaşayan birim olduğu ortaya çıkmıştır. Fazlaca el değişimi yaşayan dolar çeşitlerinin başında ise Amerikan dolarının geldiği bilinmektedir. Amerikan dolarının dünya ekonomisi üzerinde bu denli etkili olmasının sebebi 2. dünya savaşı sonrasında yapılmış olan bir anlaşma olmuştur.

Anlaşma sayesinde ülkelerin ticaret ve para ilişkilerinde yaşadıkları olumsuzluklar ortadan kalkmıştır.
Bu anlaşmayı takiben ekonomi ve finans piyasalarındaki en çok el değişimi payı en büyük para birimi olmuştur. Doların geçmişten günümüze gelişim sürecinin ilk aşamasında gümüş olarak piyasaya sürüldüğü ve zaman içerisinde kâğıt olarak da basılmaya başlandığı bilinmektedir. Çok defalarca değişime uğrayan dolar paralar üzerinde yapılan sahte uygulamaları engellemek amacıyla da ortalama 10 yıl gibi bir periyot ile değişik formlarda basılmaktadır.

Dolar İle Diğer Para Birimleri Arasındaki İlişki

  • Dolar tarihten bu yana bilinen en etkili para birimi olmuştur. Bu yönüyle dolar en eski para birimi olan altın üzerinde de oldukça etkili olmaktadır. Altın ve doların yer aldığı çift bazlı şeklinde ifade edilen yatırım şekilleri ise borsada işlem yapan yatırımcıların en çok kullandığı yatırım yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Dolar dünya üzerinde en güçlü para birimi olduğu gibi borsa yatırımlarında da en kuvvetli para birimi olmaktadır. Bu yönüyle yalnızca altın-dolar ilişkisi değil Euro-dolar ilişkisi de kullanılarak yatırım yapılabilmektedir. Bu ilişkiler içerisinde doların gücü sayesinde yatırımlar yüksek getiriler ile sonuçlanabilmektedir. Sabırsız yatırımcıların da kısa vadede yüksek kazanç elde edebildiği dolar bazlı yatırımlar, yatırım piyasasında en popüler yatırım şeklidir.
  • Dolar ile diğer para birimleri arasındaki ilişkiyi tam hâkimiyet ile takip edip kazançlı yatırımlar yapmak için ise profesyonel yatırımcıların tavsiyesi saniyelik dalgalanmalardan doğu faydalanmaktan yana olmaktadır. Bu hâkimiyeti sağlayabilmenin yolu da deneyim kazanmaktan geçmektedir.
Dolar İle En Kazançlı Yatırım Yolu

Borsa, para ile para kazanmanın bilinen en kullanışlı yoludur. Doğru kullanım sağlandığında kısa vadede büyük kazançlar sağlanabilmektedir. Son yıllarda da yatırımcıların en çok kullandığı kazanç yöntemi olan yatırım şekli dolar yatırımı olmaktadır.

Dolar yatırımı günümüz teknolojisi ile birlikte internet üzerinden yapılabilen şekli ile en çok tercih edilen yatırım şekli haline gelmiştir. İnternet üzerinden yatırım yapma platformu içerisinde yapılabilen çift yönlü işlemler ile Euro-dolar ya da altın-dolar şeklinde alım satım yapılarak güçlü kazançlar elde edilebilmektedir. Son aylarda dünya üzerinde altın üzerindeki hızlı değişimler paralel olarak dolar değerlerine de yansımıştır. Bu durum internet üzerinden yatırım yapma imkânı sağlayan sistemler ile anlık kar sağlanabilen durumlar ortaya çıkarmıştır. Dolar ile en kazançlı yatırımı yapmanın yolu da bu platformlar üzerinden yapılabilmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder