10 Haziran 2014 Salı

Joseph Lavorgna: Yeni Kriz Yolda

Deutsche Bank ABD’nin baş ekonomisti Joseph Lavorgna’nın yorumları finans gündemini resmen ikiye böldü. Lavorgna’ya göre tüm dünya ülkelerini etkileyecek büyük bir kriz daha yolda ve bu krizin nedeni olarak FED’in tutumlarını gösteriyor. Lavorgna dün yaptığı açıklamada FED'in mevcut tutumuna devam etmesi halinde krizin kaçınılmaz olduğunu vurguladı!

Joseph Lavorgna’ya göre dünyada ekonomi çok hızlı gelişiyor ve FED bu gelişime ayak uyduramıyor. Amerika Merkez Bankasının dünyadaki ekonomik gelişime ayak uyduramamasının sonucunu ise kriz olarak nitelendiriyor. Deutsche Bank baş ekonomistinin Marketwatch’a verdiği röportaj’ın devamı şu şekilde;

Altı ay içinde işsizlik oranı yüzde 6’nın altına inecek, çekirdek enflasyon yüzde 2 olacak. Şu anda öngörülen gelişmeleri geride bırakmış durumdayız. Yılsonunda işsizliğin yüzde 5,2 ya da yüzde 5,4 seviyesine gerilediğini göreceğiz. Fed, politikalarıyla ekonomik iyileşme döngüsünün gerisinde kalıyor. Yakın zamanda faizlerin yükselmesi lazım” 

Ek olarak Lavorgna röportajını; “Paranın ucuz olması önemli değil, önemli olan kredilere bakış açısı” sözüyle tamamladı. Haberin devamını CNBCE’den inceleyebilirsiniz

Gerçekten Dünyayı Yeni Bir Kriz Bekliyor mu? 


Ben Joseph Lavorgna’nın sözlerine kesinlikle katılmıyorum ve ABD Merkez Bankasının faiz lobisindeki tutumunun global piyasalarda gerçek anlamlı bir kriz yaşatacağını düşünmüyorum. Bence Lavorgna özellikle Amerika piyasasındaki küçük yatırımcıların rahatsız olması ve buna bağlı olarak yatırım yönlerini değiştirmesi için böyle bir açıklama yaptı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder