24 Eylül 2014 Çarşamba

"Bir Borsa Spekülatörünün Anıları" Kitabı

Yatırımcı dostlarıma yardımcı olabilecek bir kitaptan bu yazımla bahsetmek istiyorum. Sizlere daha öncede okumanız gereken bir kitap önerisi olarak Kur Savaşları kitabından bahsetmiştim. Yine aynı derecede önemli olan "Bir Borsa Spekülatörünün Anıları" kitabından bahsetmek istiyorum.

Kitap okumanın ne kadar faydalı bir faaliyet ve alışkanlık olduğundan artık bahsetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Birçok uzman yatırımcının söylediği gibi profesyonel bir yatırımcı olmak istiyorsanız da, günlük düzenli bir okuma alışkanlığına sahip olmalısınız. Bunu söyleyen yatırımcıların başında dünyanın en zengin isimlerinden olan Warren Buffett'da bulunuyor ve kendinin günlük 300 sayfa kadar mutlaka okuduğundan bahsediyor. Bu bir yatırımcı için okumanın ne kadar önemli olduğunu bizlere kanıtlıyor olsa gerek!

Bahsetmek istediğim kitabın genel bilgilerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

Orijinal Adı: Reminiscences of a Stock Operator
Yazar: Edvin Lefévre
Çeviren: Şehnaz Tahir
Yayınevi: Scala Yayıncılık
Yayın Yılı: 1997
Sayfa Sayısı: 382 sf.

Bir gazeteci olan Edvin Lefévre, 1923 yılında dönemin en tanınmış borsa spekülatörü olan Larry Livingstone'un anılarını dinleme fırsatı bulmuştur. Larry, 14 yaşında borsa ile tanışmış ve edindiği bilgileri, deneyimleri ve gözlemleri dünyada milyonlarca borsa yatırımcısına rehberlik etmesi amacıyla paylaşmıştır. İyi bir borsacı olmak istiyorsanız, bu kitaba mutlaka bir göz atmalısınız.

Kitap hakkında yorumlarda, kitabın ne kadar önemli bir yatırımcı dostu olduğunu anlatıyor. Worth Dergisi tarafından bu kitap için yapılan yorum: "Bir Borsa Spekülatörünün Anıları, ilk kez 70 yıl önce basılmış olsa da, sürü psikolojisi ve borsada zamanlama konularındaki saptamaları geçen yaz döviz piyasalarında yaşanan çılgınlığı açıklayacak kadar güncel."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder