19 Eylül 2014 Cuma

Ve sonunda Dünyanın En Büyük E-Ticaret Sitesi Borsa’ya Açılıyor!


New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) bugün tarihi bir güne tanıklık ediyor. Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Alibaba, büyük ihtimalle “dünyanın en büyük borsa açılımı” olarak tarihe geçecek olan halkı arzını bugün yapıyor.

Dünya borsalarını yakından takip edenlerin merak bekledikleri bu halka arzın hacminin 25 milyar doları aşacağı ön görülmekte. Bu miktar ise gelmiş geçmiş en büyük halka arz miktarı. Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna gönderdiği raporda halka arzın işlem hacmi 25,3 milyar dolar olarak belirlenmişti. Yine aynı açıklamada halka arz hisse fiyat aralığı 66 – 68 dolar olarak belirtildi!


Google, Facebook, Twitter, Apple, Alibaba, Microsoft, Samsung gibi;
Dünyaca Ünlü Şirketlerin Hisse Senetlerini Anlık olarak Takip edebilir ve Yatırım Yapabilirsiniz!


Yıllık cirosu 300 milyar doları aşan Alibaba Grup’un halka arzına dünyanın en büyük finans kuruluşları aracılık ediyor. Şuan için şirketin hisselerini satma hakkı verilen bankalar içinde Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Credit Suisse Group, Deutsche Bank ve CitiGroup gibi isimler yer alıyor. Analistler bu açılım ile şirketin piyasa değerinin 167 milyar dolara ulaşacağını ve böylece şirketin Amerikalı rakipleri eBay ve Amazon'u geride bırakacağı yönünde ortak görüş bildiriyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder