30 Ocak 2014 Perşembe

Askıya Alınan Twitter Hesabını Aktif Etme! Twitter Hesabım Kapatıldı Nasıl Kurtarabilirim?

Merhaba altaybilgin.blogspot.com okurları. Geçtiğimiz günlerde başıma gelen bir olay ve sonrasındaki çözüm sürecinin ardından kişisel blog sitemde sizlere bu konu hakkında bilgi vermek istedim. Twitter’ı oldukça aktif kullanan biri olarak hesabıma girdiğimde; “Twitter Hesabı Askıya Alınmıştır” uyarısı ile karşılaştığımda resmen şok oldum. Daha öncede bir kere hesabım askıya alındığı için ikincisinde ne yapmam gerektiğini de tam olarak bilmiyordum. İnternet üzerinden araştırma yaparak çözüme ulaştım ve tekrardan twitter hesabım aktif. İnanmıyorsanız buyurun bakın: Twitter – Altay Bilgin.


Twitter Hesabı Neden Askıya Alınır? 

Twitter’ın resmi sitesi bu konuda oldukça net bilgiler veriyor. Twitter kuralları ihlalinde hesaplar ilk olarak uyarı maliyetinde, ikincisinde ise direk olarak askıya alınmaktadır. Twitter kullanım kuralları hakkında buradan bilgi alabilirsiniz: https://support.twitter.com/articles/20169505-twitter-kurallar# Şayet hesabınız askıya alındıysa buradaki kurallardan birini ihlal ettiğiniz anlamına geliyor. Ancak ben bu kurallardan hiç birini ihlal etmediğim halde hesabım askıya alındı bunun nedenlerini araştırdım ve nedeninin yanlışlıkla kabul ettiğim ve beni takip etmeyenleri silmek için kullandığım bir uygulama olduğunu öğrendim. Gerçektende çok sinir bozucu bir durum bu! Listemde beni takip etmeyenleri silmek için kullandığım bir uygulama cep telefon onaylı twitter hesabımın kapatılmasına neden oluyor. Daha önce bir kere daha ceza aldığım için bu sefer hesabımı açtırmak biraz daha zor olacaktı. Şimdi sizlere askıya alınan twitter hesaplarını nasıl tekrardan aktif edebileceğinizi anlatacağım.

İlk Kez Askıya Alınan Twiter Hesabı Nasıl Aktif Edilir?


Hesabınız ilk kez askıya alınmışsa işiniz kolay demektir. Twitter üzerinden hesabınıza girdiğinizde karşınıza bilgilendirme ekranı gelir ve Twitter Kural ihlali nedeniyle hesabınızın geçici olarak askıya alındığı yazar. Hemen altında bot olmadığınızı anlamak için reCAPTCHA kodu gelir. Kodu girdiğiniz ve onay tuşuna bastığınız anda hesabınız tekrardan aktif edilecektir. Bundan sonra dikkatli olmanızı öneririm. Çünkü ikinci kez hesap kapatıldığında tekrar açması oldukça zahmetli oluyor.

İkinci ve Daha Çok Kez Askıya Alınan Twitter Hesabı Nasıl Aktif Edilir? 


Benimde hesabım ikinci kez askıya alındığı ve ne yapacağımı bilmediğim için diğer web sitelerinin konu hakkında ne anlattıklarına baktım. Ancak birçok webmaster kardeşimiz tamamen kelimeden hit almak için bom boş içerikler yazmış. İş başa düştü Altay dedik ve bu yazıyı yazmaya başladık. İlk olarak Twitter hesabınızın kapatılmasının üç ana nedeni vardır;

  1. Çok fazla ve hızlı kişi takip etmeniz. 
  2. Twitter kurallarını ihlal eden uygulamalara izin vermeniz. 
  3. Diğer Twitter kullanıcıları tarafından spam olarak bildirildiniz. 
Yukarıdaki üç nedende dolayı kapatılmış olan twitter hesabınızı kurtarmanız için yapmanız gerekenler aynı fakat, işleme başlamadan hemen önce ilk olarak gidip tüm twitter uygulamalarınızı kaldırmanız gerekmektedir. Ardından twitter hesap kurtarma işlemlerine başlayabilirsiniz.

İlk olarak BURAYA TIKLAYIN ve karşınıza çıkan formu şu şekilde doldurun.

Regarding: Suspended accaunt
Subject: About My Accaunt
Description of problem: Hi. My account suspended. Sorry I don't keep the rules I accept my mistake. I will follow the rules to hereafter. Can you open my account please.

Full name: Twitter Kullanıcı isminiz, kendi isminiz değil
Twitter username: Twitter Kullanıcı adınız (@ ile başlayan)
Your email: Twitter’a kayıt olurken kullandığınız mail adresiniz.
Phone number (optional): Telefon numaranızı yazmanız işleminizi hızlandıracaktır.
Are you human?: Ekrandaki kodu yazınız. 

Bu formu doldurup yolladıktan sonra, forma yazdığınız mail adresinize twitter üzerinden bir mail gelecek. 1 gün bekleyin eğer bu mail gelmezse, bir daha yazın. Gelen maile cevap yazacağız. Onu da aynen şu şekilde yazabilirsiniz…

Hi. My account is suspended. Sory, I don't keep the rules. I accept my mistake. I will follow the rules to hereafter. Can you open my account? Please...
İsim Soyisim 
Twitter Kullanıcı Adı 
Mail Adresiniz 

Bu işlemleri yaptıktan sonra hesabınız 3 ile 5 gün arasında kurtarılmaktadır. Eğer hesabınız bu işlemleri yaptıktan sonra açılmadıysa, lütfen aynı işlemleri harfiyen tekrar uygulamayınız. Umarım işinize yaramıştır, yaramışsa da içeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Herkese kolay gelsin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder