4 Şubat 2014 Salı

Tumblr Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Mini blog olarak adlandırılan Tumblr, bana göre geleceğin en güçlü sosyal medya platformlarından birisi haline gelecek. Bugün Facebook, Twitter kadar popüler bir ağ olmasa bile yakın zamanda internet insanları Tumblr’ın ne kadar güçlü bir platform olduğunu anlayacak.



Tumblr Nedir?

Birçok blog servisi olduğunu biliyorsunuz. Blogger, Wordpress, Blog.com gibi birçok servise nazaran Tumblr çok daha basit bir kullanıma ve sadeliğe sahip. Tumblr.com adresinden ulaşarak, basit bir şekilde üye olabileceğiniz blog servisi, 2007 yılında David Karp tarafından kuruldu. 12 dilde kullanımı mevcut olan Tumblr’ın yalnızca 170 çalışanı olduğu biliniyor. 2012 yılında en çok ziyaret edilen siteler arasında yerini alan Tumblr, 2013 itibariyle mobil kullanıma da açıldı. iOS ve Android kullanıcı cihazlarından kolaylıkla bloglarını güncel tutabiliyor.

Tumblr Nasıl Kullanılır?

İlgi alanlarınız ile ilgili resim, video, yazı, bağlantı paylaşabildiğiniz gibi, ses videoları da yükleyebilir, arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Diğer blog servislerine göre çok daha basit kullanımı Tumblr’ın sosyal medya platformları arasında girmesini mümkün kılıyor bana göre. Tumblr kullanımı hakkında benim hesabıma bakınız. (Altay Bilgin)

Sosyal medya platformlarında olduğu gibi aradığınız konuları etiket (hashtag) kullanımı ile sınırlandırabiliyorsunuz ve ilgi alanlarınıza uygun bloglara kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ücretli ve ücretsiz olan temaları ile blogunuzu istediğiniz kimliğe büründürebilirsiniz. Mobil uygulamaları için çıkarttığı güncellemeler ile gün geçtikçe çok daha kolay bir kullanım deneyimini sunan Tumblr, günlüğünüzün yerini alma konusunda iddialı.



Tumblr Ne İşe Yarar?

Mobil uygulamaları sayesinde Tumblr hesabınızı her zaman yanınızda aktif olarak kullanabilirsiniz. Çıkmış olduğunu bir gezi sırasında dikkatinizi çeken bir olayı anında fotoğraflayabilir ve blogunuzda kısaca bir şeyler karalayarak anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Aynı zamanda hobilerinizi Tumblr hesabınız aracılığıyla paylaşabilir ve size benzer hobileri olan insanlarla tanışarak fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Arkadaşlar ben bu yazıyı yazalı uzunca zaman oldu, bilgiler geçerliliğini yitirmiş olabilir, açıkçası artık Tumblr'a da pek gitmiyorum. Eğer içerik yetersiz gelmişse Bilgihanem'in yazısını okumanızı tavsiye ederim; http://bilgihanem.com/tumblr-nedir-nasil-kullanilir/

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder