21 Aralık 2013 Cumartesi

Pinterest Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Ülkemizde çok fazla kullanılmayan bir sosyal medya platformu olan Pinterest, bana göre güncel olarak takip ettiğimiz sosyal ağlar kadar iddialı bir paylaşım sitesi. Bir süredir yaygın bir şekilde kullandığım bu sosyal ağı sizlere de, kişisel blogum aracılığıyla tanıtmak istedim. Ayrıca Pinterest kullanıyorsanız, artık resimleri bilgisayarınıza kaydetmenize gerek yok demektir.

Pinterest Nedir? 


2010 yılında sosyal medya platformları arasına dahil olan Pinterest, 2011 yılında büyük bir patlama ile popülerlik kazanmıştır. Şu an ise 50 milyon üzeri bir kullanıcıya sahip. Bu kullanıcıların çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor olsa bile, yayın yaptığı birçok kategori ile hemcinslerimin de ilgisini rahatlıkla uyandıracak bir site. Özellikle de sosyal medya aşığı bir kişiyseniz...


Pinterest’i, Twitter’ın resimli haline benzeten kişiler olduğu gibi, sosyal imleme sitelerine benzetenler de var. Ama en doğrusu, internette bir resim beğendiğiniz, bir araba, elbise, ayakkabı modeli, saç modeli, ev iç – dış tasarımı veya çok güzel bir doğa fotoğrafı. Pinterest hesabınız üzerinde oluşturacağınız ilgi alanlarına göre klasörler içerisinde bu fotoğrafları PİN’leyebiliyorsunuz. Eskiden İngilizce dil desteği sunan sosyal ağ, son güncellemesi ile birlikte Türkçe hizmet vermeye de başladı. Ücretsiz mobil uygulamaları ile de sürekli yanınızda taşıdığınız akıllı telefonunuz üzerinden de aktif olabiliyorsunuz. Kişisel hesabım için pinterest.com/altaybilgin bağlantısına tıklayınız.

Pinterest Nasıl Kullanılır? 


Pinterest.com adresinden bağlandığınız siteye ister e-mail adresinizle ister Facebook, Twitter, Google Plus hesabınızla ücretsiz olarak üye olabiliyorsunuz. E-mail ile üye olmuşsanız mailinize gelen aktivasyon mailini onaylayarak veya Facebook, Twitter, Google Plus üzerinden üye olmuşsanız anında sosyal ağı kullanmaya başlayabilirsiniz. Her sosyal platformda olduğu gibi Pinterest’te profilinizi düzenlemenizi ister ve diğerlerine göre çok daha kısa ve kolay bir şekilde bilgilerinizi girip hesabınızı aktif kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Pinterest’e beğendiğiniz fotoğrafı pinleme işine gelindiğinde ise; ister diğer internet siteleri üzerinden, ister bilgisayarınızda hali hazırda duran fotoğraflardan ister direkt Pinterest kategori üzerinden fotoğrafları panolarınıza pinleyebilirsiniz. Pinlemek demek demek diyece olursanız şöyle düşünün, bir mantar panonuz var ve notlarınızı oraya yapıştırmak için kullandığınız raptiyeleriniz var. İşte bu raptiye ile yapıştırma işine Pinteret’te ‘PİN’lemek deniyor.

Profilinizi oluşturduğunuzda anasayfada bulunan ve sağ üst köşede bulunan + butonuna bastığınızda karşınıza 3 seçenek çıkacak: Bilgisayarınızdan resimleri yükleme, İnternet sitelerinden resim yükleme ve pano oluşturma. Bu seçenekler dışında da yapmanız gereken tek şey ‘pin it’ butonuna basmak. Pinlemek istemiyorsanız yalnızca kalp butonuna basarak beğenebilir, veya arkadaşınızın Pinterest hesabına mesaj atabilirsiniz. Son güncelleme ile gelen konum bildirimi sayesinde de insanlara konumunuzu iletebiliyorsunuz.



Pinterest Ne İşe Yarar? 


İnternet üzerinde çok beğendiğiniz fotoğrafı hala bilgisayarınıza kaydediyorsanız, Pinterest’le tanışmanızı öneririm. Bilgisayarınız üzerinde birçok kalabalık yaratmaya gerek kalmadan, ilgi alanlarına göre oluşturduğunuz panolara kaydedin. Bakmak istediğiniz zaman yalnızca Pinterest’e giriş yapıp ilgili klasör içerisinden anında bu resme ulaşın. Bilgisayarınızın depolama alanı içerisinde gereksiz bir alan zapt etmemek için Pinterest güzel bir yol.

Oluşturabildiğiniz kadar ilgi alanlarınıza göre pano oluşturmanız mümkün. Ayrıca oluşturduğunuz panoları herkes görecek diye bir zorunluluk da yok. Gizli panolara oluşturup yalnızca kendiniz bu panoları görme hakkına da sahipsiniz. Bu şekilde hem bilgisayarınızın depo alanında gereksiz yer doldurmamış, hem resimlerinizin kaybolma riskini ortadan kaldırmış hem de istediğiniz her an anında bu resimlere ulaşma şansına sahip olmuş olursunuz.

Gerekli resimleri yanınız götürmeniz gereken bir yer var. Bir taşınabilir bellek, cd, dvd veya sırf bu amaçla laptop taşımak yerine internet üzerinden Pinterest hesabınızı açıp resimlere istediğiniz yerde ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder