26 Aralık 2013 Perşembe

Medium Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Merhaba. Henüz sosyal medya mecrasında çok yeni olsa da, kıs sürede yüksek beğeni ve üye toplayan medium sitesini kişisel blog sitemde sizlere anlatmak istedim. Medium çok basit bir mini blog! Mini blog kavramını belki de ilk defa twitter ile ardından da tumblr ile duyduk. Ancak onlar sonradan sosyal medya aracı haline geldiler. Medium sitesinde kelime sınırı yok ve çok basit bir şekilde kişisel notlarınızı, paylaşımlarınızı yapabiliyorsunuz. Ayrıca yazılarınız sitenin direk ana sayfasında yer aldığı için, yazdığınız içeriğin arama motorları tarafından indexlenmesi çok hızlı oluyor. Hemen yazımın başlığındaki soruların cevabına geçiyorum ve medium sitesi hakkındaki görüşleri size bırakıyorum.



Medium Nedir? 


Medium en yalın haliyle ücretsiz bir blog sağlayıcısıdır. Eeee bu sitenin blogger, wordpress, tumblr gibi ücretsiz blog servislerinden artı olarak ne gibi özellikleri var diye sorarsanız, aslında artıları yok eksileri var. Belki de insanların medium konseptini bu kadar kısa sürede benimsemesinin mantığı da budur. Medium sitesine üye olmak 5 saniye, siteyi blogunuzu yapılandırmak 5 saniye, yazı eklemek, 5 saniye sürer. Hepsi bu kadardır. Medium hızlıdır ve basittir! 

Medium Nasıl Kullanılır? 


İlk olarak medium.com adresine giriyoruz ve sitenin üst sağ bölümündeki Twitter ile bağlan sekmesini işaretliyoruz. Sadece twitter hesabı olanlar medium sitesine üye olabiliyor. 2013’ün bitmek üzere olduğu şu günlerde halen twitter kullanmayan kalmadığını düşünürsek, bu akıllıca ve sıkıcı kayıt işlemlerini bize atlatan bir işlem. Twitter ile medium’a bağlan dedikten hemen sonra; twitter kullanıcı adımız, twitter fotoğrafımız ve twitter hakkında bilgilerimiz ile medium profilimiz oluşuyor. Medium blog ayarlarında ise sadece kapak fotoğrafını değiştirmemize izin veriyor. Sitenin kapak fotoğrafını değiştirdikten hemen sonra, artık sizinde medium sitesinden bir blogunuz var. Doya doya yazabilirsiniz. Bakınız: Altay Bilgin Medium!



Medium Ne İşe Yarar? 


Dünya ve ülkemizde bu kadar ücretsiz blog sağlayıcısı varken nereden çıktı bu medium blog, ne işimize yarasın ki diye sorabilirsiniz. Yazımın başında da belirttiğim gibi medium diğer tüm blog sağlayıcılarından çok daha kolay ve hızlı. Özellikle mobil olarak içerik girmek, günlük notlarınızı kaydetmek ve unutmamanız gerekenleri webde depolamak için müthiş bir sosyal medya aracı olarak görülebilir. Medium sitesinde karakter sınırı yok! Dilediğiniz kadar uzun içerikler yazabilirsiniz. İsterseniz private seçeneğini tıklayarak içeriklerinizi sadece sizin göreceğiniz şekilde yapabilirsiniz, isterseniz de herkese açık olarak paylaşım yapabilirsiniz. Yazdığınız yazıları direk twitter hesabınızda paylaşabilir, yeni arkadaşlar edinebilir ve kişilerin yazdıklarını beğenebilirsiniz. Bana göre medium.com mini blog kavramını şimdiye kadar gördüklerim arasında en iyi şekilde lanse eden sosyal medya araçlarından biri diyebilirim. Uzun yazamadığınız ancak bir iki satırda olsa bir şeyler yazmak istediğiniz her an; gerek pc başında gerekse mobil olarak imdadınıza yetişecek bir sosyal medya aracı olarak gördüğüm için sizlerle paylaştım.

Böylelikle bugün nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar kategorimizde anlattığımız medium site tanıtımının sonuna geldik. Sosyal medya dünyasında her gün yeni fikirler, yeni araçlar ve siteler çıkıyor. Elimden geldiğince bu siteleri inceleyip sizlere anlatmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder