10 Şubat 2018 Cumartesi

QNB Finansinvest CEO'su Özgür Güneri BTCTurk'ün %95'ini Satın Aldı

Türkiye'de kripto para alım – satım işlemleri için akla ilk gelen borsalardan birisi BTCTurk platformudur. BTCTurk, Türk lirası ile işlem yapılabilen 5 yerli kripto para borsasından birisidir.

Şirketin yüzde 95'ine sahip olan Ozan Yurtseven ise payını QNB Finansinvest'in CEO'su olan Özgür Güneri'ye sattı. Böylece Güneri, BTCTurk'ün CEO'su oldu. Aynı zamanda blockchain ve kripto para teknoloji hizmetleri sağlayan BTCTrader'in de CEO'su oldu.

BTCTrader, Net Holding'in sahibi Besim Tibuk'un oğlu Kerem Tibuk'a ait. Özgür Güneri ise 2000 yılından beri QNB Finansbank Grubu bünyesindeki QNB Finansinvest'in Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su olarak görev yapıyordu. 1 Şubat 2018 itibariyle BTCTurk'e ortak ve CEO olarak katıldı.

Güneri, 25 yıllık finans sektörü deneyimini BTCTurk'e aktarmak istediğini dile getirdi ve "sistem, altyapı, ekip, güvenlik gibi alanlara önemli yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz," dedi. Aynı zamanda müşterilerin şu an verilen hizmetten memnun olduklarını; ama onlara dünya standartlarında hizmet vermek istediklerini de dile getirdi. BTCTurk şu anda yerli kripto para borsaları arasında işlem hacmi bakımından ikinci sırada yer alıyor.

Bakan Zeybekci'den Kripto Para Açıklaması Geldi


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise yeni bir kripto para yorumu yaparak dikkatleri çekti. Türkiye'nin kendi kripto parasını üretmesi ve diğer ülkelerin de böyle girişimlerde bulunmasının doğru olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda mevcut sistemin ise yakın zamanda negatif sürprizlerle karşılaşabileceğini ifade etti. Bu söylediklerine istinaden uzak durmakta fayda olduğunu söyledi.

Nihat Zeybekci'nin açıklamalarında dikkat çeken diğer bir nokta ise "bitcoin global bir saadet zinciri" ifadeleri oldu. Daha önce de bu noktaya dikkat çektiğini belirten Zeybekci, dünyada rezerv parasına ihtiyaç olduğunu söyledi ve bunun sonucunda kripto paraların ortaya çıktığını belirtti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder