27 Aralık 2013 Cuma

Bloglovin Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Bloglovin’i bilmeyen yoktur. Şaka şaka ilahla vardır. Bilmeyen olmasa neden size burada anlatayım. En kısa haliyle yakından bildiğimiz Google Buzz servisi gibi bir şey bloglovin. Bildiğiniz gibi google buzz 2013’ün sonlarına doğru kullanımdan kaldırılmıştı. Belkide bloglovin özellikle eski webmasterlar tarafından kullanılan buzz servisi yerine bloglovin’i tercih eder. Bu noktada site içerisinde kısa bir araştırma yaptım. Çok fazla kullanıcı yok ülkemizden, ancak dünya üzerinde yaygın. Belki zaman içerisinde ülkemizde de yaygınlaşır ve özellikle blogger’lar tarafından sevilerek kullanılabilir diye düşünüyorum. Hemen sözü uzatmadan bloglovin hakkında merak edilen soruları cevaplayayım.



Bloglovin Nedir? 


Bloglovin blog sitenizin RSS uzantısını bağlayabileceğiniz ve girdiğiniz içeriği anlık olarak imleyebildiğiniz bir servis. Bu sayede yazılarınızı bloglovin üyelerinizle otomatik olarak paylaşıyor ve sitenize, blogunuza daha fazla hit çekebiliyorsunuz. SEO açısından çok fazla faydası olmasa da; eğer bloglovin içerisinde aktif olursanız ciddi hit çekebilirsiniz sitenize. Sitenize arama motorları dışından gelen hitin ne kadar değerli olduğunu bilmeyen webmaster veya blogger yoktur diye tahmin ediyorum; bu noktada bloglovin sizlerin güvenle kullanabileceğiniz bir sosyal ağ.

Bloglovin Nasıl Kullanılır? 


Bloglovin’i kullanmak için her sosyal medya aracında olduğu gibi ilk olarak basit bir kayıt işlemi yaptırmalısınız. Bloglovin.com adresine girerek Facebook hesabınızla veya “sing up with email” seçeneğini tıklayarak direk üyelik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Mail aktivasyonunuzu yaptıktan sonra; artık bloglovin profilinizi oluşturmaya hazırsınız demektir. Örnek olarak benim bloglovin profilimi inceleyebilirsiniz. 

Gördüğünüz gibi profilimin altında “Blogs in Altay Bilgin” yazıyor. Bu kısıma dilediğiniz kadar blog ekleyebilirsiniz ancak, eklediğiniz her blogun link adresini kendi sitenize karşılıklı olarak eklemeniz gerekir, yoksa bloglovin sitenizdeki yeni yazıları rss uzantınızdan sizin profilinize çekmez. İşte o yüzden yazımın başında seo açısından çok fazla önemi yok ancak; sitenize hit gelmesi açısından önemli dedim. Yani bloglovin’deki üyelere yazılarınızı göstermenin tek yolu kendi sitenizden link vermekten geçiyor. Blog siteniz için oluşturduğunuz klasör ve rss bağlantıları ise bu şekilde görünüyor.


Bloglovin Ne İşe Yarar?


Bloglovin’i bir seo aracı olarak gören webmaster arkadaşlar yanılır. Bunu tamamen hit sağlayıcısı olarak görmelisiniz. Bu yüzden eğer yazılarınızın bloglovin okurları tarafından sevilmeyeceğini düşünüyorsanız bu servisi durduk yere kullanmanıza gerek yok. Ayrıca bloglovin’den sitenize hit çekebilmek için ilk olarak bu site içerisinde aktif olmalı ve arkadaşlar edinmelisiniz. Ben kendi mail adresime bağlı sosyal ağlarda arama yaptım ancak arkadaşlarımın hiç biri bloglovin kullanmıyor.

Eğer bu kaliteli sosyal medya sitesi içerisinde ciddi bir arkadaş kitleniz olursa, siteniz için kısa sürede yüksek geri dönüşümler alabilir ve yazılarınızı farklı ülkelerden, kitlelerden insanlara okutma şansı bulabilirsiniz.

Nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar kategorisinde bugün bloglovin sosyal medya ağı hakkında aklınıza gelebilecek her şeyi anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olabilmişimdir. Yeni içeriklerde AltayBilgin.Blogspot.com adresinde görüşmek üzere…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder