18 Aralık 2013 Çarşamba

ISSUU Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?


ISSUU yazımı gerçekten zor, ancak bir o kadarda faydalı bir web sitesi. 1 adet i, 2 adet s ve 2 adet u’nun sonuna com gelerek giriş yapılan bu site neyin nesi demeyin. Blog sitemde anlattığıma göre kesin size de bir faydası olacaktır diye düşünüyorum. Sözü fazla uzatmadan hemen başlıktaki soruların cevaplarını kısa kısa vereyim.

ISSUU Nedir? 


ISSUU profesyonel bir pdf yayınlama sitesi olarak görülebilir. Ancak klasik PDF formatından çok daha kaliteli ve işlevsel bir yazılım. Uzayıp giden ve sayfalarca süren pdf metinlerinden sıkılanlar, ayrıca blog sitelerine kendi pdf’lerini eklediklerinde sitenin görüntüsünün bozulduğunu düşünenler için açılmışmış bir web sitesidir. ISSUU sitesine hem pdf, hem de yazılı metin dosyalarınızı kolaylıkla yükleyebilirsiniz.

ISSUU Nasıl Kullanılır? 


Öncelikle issuu.com adresine girerek basit bir kayıt işlemi gerçekleştiriyoruz. Mailimize gelen aktivasyon kodunu tıkladıktan sonra; ISSUU sitesine kayıt işlemimiz tamamlanıyor. Ardından kendi üye profilinizi oluşturabilir ve issuu sitesindeki arkadaşlarınızla ile tanışabilirsiniz. Benim profilimi örnek alarak sizde kendi kişisel profilinizi oluşturabilirsiniz.

ISSUU Ne İşe Yarar? 


Öncelikle bu iş tamamen görsel bir iştir. Akademik bir çalışma veya bir sunum içerisindeki verileri hazırlamanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliriz. Onca emek ve araştırma yaparak hazırladığımız bu sunumun klasik pdf formatında sitemize eklemek veya başka bir web ortamında yayınlamak gerçekten kötü bir görüntü oluşturmakta. İşte bu noktada ISSUU sitesi devreye giriyor.

ISSUU’da daha önce hazırladığınız pdf formatındaki sunumlarınızı görsel olarak zenginleştirebilir ve sitenize bir kitap, bir dergi şeklinde ekleyebilirsiniz. Ayrıca isterseniz dire yazılı metinlerinizi issuu’nun kendi oluşturduğu format içerisinde tasarlayıp dizayn edebilirsiniz. Hazırladığını şablonları web sitelerinize ekleyebilir ve sosyal medya hesaplarınızın tamamında kolayca paylaşabilirsiniz. Ayrıca kendi profiliniz üzerinden ilgili alanlarınızı belirleyerek o konularda hazırlanmış çalışmaları inceleyebilirsiniz.

Benim gibi akademik çalışma yapanların çok işine yarayacağını düşündüğüm issuu sitesini sizlerle paylaşmak istedim. Yeni yazılarda görüşmek üzere…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder