19 Aralık 2013 Perşembe

Springpad Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?


Merhaba. Bugün sizlere sosyal medya ve web dünyasında çok fazla işinize yarayacak bir web sitesinin tanıtacağım. Sizde internette gezinirken birçok güzel şey görüyor, vaktim olduğunda bunu bir inceleyeyim diyor ancak vaktiniz olduğunda o siteyi, o şiiri, o filmi tekrar bulamıyor musunuz? Yada bilgiler içeren bir makaleyi tekrar okumak istediğinizde nerede, hangi sitede okuduğunuzu bulamıyor musunuz? Bu sorular zaten aktif her internet kullanıcısının başına gelen sorunlar. Ve bu gibi sorun yaşayan insanlar için müthiş bir araç; Springpad

Springpad Nedir? 


Springpad; web dünyasındaki unutkanların unuttuğu her şeyi hatırlamalarını sağlayan bir sistemdir. Klasik not defteriniz olarak düşünebilirsiniz. Ve klasik sosyal imleme sitelerinden çok daha üstündür. (Bakınız: Sosyal İmleme Siteleri ve Kullanımı). Çünkü springpad’de tamamen kendinize ait klasörler oluşturabilir, bu klasörlere isimler verebilir ve istediğiniz her şeyi (resim, video, site, yazı, müzik vb.) bu sitede depolayabilirsiniz. İsterseniz klasörlerinizi kimseye göstermez, isterseniz profilinizi ziyaret eden herkese gösterebilirsiniz. Ayrıca springpad üzerinden oluşturduğunuz profil sayesinde; yeni arkadaşlar edinebilir, listenize arkadaşlarınızı ekleyebilir ve onların paylaşımlarını da takip edebilirsiniz.

Springpad Nasıl Kullanılır? 


İlk olarak springpad sitesinden bir profil oluşturmanız gereklidir. Bu işlem tamamen ücretsizdir. Springpad.com adresine girerek, profil bilgilerimizi dolduruyoruz ve gelen aktivasyon mailini onayladıktan sonra, profilimizi oluşturmaya başlıyoruz. Springpad’de profilinize fotoğraf ekleyebilir, ayrı klasörler oluşturabilir ve bu klasörlerde dilediğiniz her şeyi depolayabilirsiniz. Örnek olarak benim springpad profilimi inceleyebilirsiniz. Gördüğünüz üzere kişisel dosyalarım mevcut ve o klasörler içerisinde farklı paylaşımlarım mevcuttur. Tabi sadece kendimin görebildiğim dosyalarımda vardır. Pinterest gibi düşünülebilir. Ancak springpad’in pinterest’ten en büyük farkı, sadece resim değil dilediğiniz her şeyi depolayabilirsiniz.

Springpad Ne İşe Yarar?


Springpad net dünyasında benim çok sık kullandığım işlevsel bir araç. Özellikle unutkan, aklı karışık, kafası dolu insanların fazlasıyla işine yarayacak bir web sitesi. Örneğin; yemek tarifleri diye bir klasör oluşturabilir ve bu klasör içerisine web de bulduğunuz, beğendiğiniz tüm tarifleri kişisel notlarınızla depolayabilirsiniz. Yada bir konu hakkında bir araştırma yazısı hazırlayacaksınız ve bunun için binlerce kaynak incelemeniz gerekiyor. Bir kaynakta okuduğunuz bilgiye tekrar ulaşmak istediğiniz de o siteyi bulamıyorsunuz. Bu ve bunun gibi durumlar nette birçok insanın karşısına gelmektedir. Bu konularda springpad gerçekten hayat kurtarır.

Sitenin tek eleştirilebilecek yeri ise, henüz Türkçe dil seçeneğinin bulunmaması. O da sanırım ülkeden gelen üye sayısına bağlı olarak ayarlanıyor. Umarım faydalı bir web aracı tanıtmışımdır ve işinize yarar. Görüşmek üzere…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder