14 Aralık 2013 Cumartesi

Web Sitelerine Yorum Yaptığında Kendi Fotoğrafını (Kişisel Resmini) Çıkartma

Merhaba değerli takipçilerim. Bugün web sitesi sahipleri veya internette aktif okurların arada bir aklına gelse de genellikle ihmal ettikleri veya nasıl yapıldığını bilmedikleri bir işlemden bahsedeceğim.

Blog sitelerine, büyük portal sitelerine, web sitelerine veya blogger, wordpress gibi ücretsiz blog servislerine yorum kendi ismimizle yorum yapıldığında kişisel fotoğrafımızın çıkması şüphesiz hem yorum yaptığımız site sahibi, hem de o sitenin okurları ve diğer yorum yapacak kişiler tarafından iyi bir itibar yöntemidir. Eğer sizde yaptığınız yorumlarda küçük bir fotoğrafınızın çıkmasını istiyorsanız, yazım içerisinde anlatılacakları dikkatli bir şekilde okuyarak kısa sürede bunu yapabilirsiniz.

Wordpress Alt Yapılı Web Sitelerine Yorum Yapıldığında Fotoğrafını Çıkartmak: 


İster ücretsiz wordpress servisleri olsun, ister blog siteleri olsun. Eğer yorum yapacağınız web sitesi wordpress alt yapısını kullanıyor ve site sahibi yorum ayarlarını değiştirmediyse; Gravatar alt yapısını kullanıyordur. Gravatar kullanan web sitelerinin yorum kısımları aşağıdaki gibi görünmektedir.



Bu tarz sitelere yorum yaptığınız resminizin çıkması için öncelikle http://tr.gravatar.com/ adresine gidip kayıt olmanız gerekmektedir. Mailinize gelen aktivasyon kodunun ardından kişisel profilinize tıklayarak görünmesini istediğiniz bilgilerinizi siteye girin. Yorumlarda çıkacak fotoğrafınızı bilgisayarınızdan siteye yükleyin, kişisel özgeçmişisiniz ve yazarlık yaptığınız web sitelerinizi form üzerinden doldurarak; Gravatar üzerindeki profilinizi tamamlayın. Bu işlemden sonra gravatar sitesine kayıt olurken kullandığınız tüm mail adresi ile wordpress alt yapısı kullanan sitelere yaptığınız tüm yorumlarda resminiz çıkacaktır. Örnek olarak kendi gravatar profilimi inceleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz profilin yorumlarda nasıl görüneceğini merak ediyorsanız burayı tıklayın.

Blogger Alt Yapılı Sitelere Yorum Yapıldığında Fotoğrafını Çıkartmak: 


Aslında bu blogger sahibinin imtiyazında olsa da, ülkemizde blog yazarlarının büyük bir kısmı blogger hesaplarında tüm yorum yapma yöntemlerini açık bırakmaktadırlar. Blogspot.com uzantılı web sitelerinin birçoğunda aşağıdaki resmi görürsünüz.



Burada eğer wordpress hesabını seçerseniz; yukarıda anlattığım gravatar kayıtlı mail adresinizle yorumda bulunabilirsiniz. Aynı şekilde blogger üzerine kayıt olurken kullandığınız mail adresini eğer hakkında kısmını doldurduysanız kullanabilirsiniz. Diğer hesaplar ülkemizde çok fazla kullanılmasa da, direk olarak bu sitelere kayıtlı hesaplarınız üzerinden de yorum yapabilir ve profil fotoğrafınızı gösterebilirsiniz.

Blogger’ın yeni eklentisinde ise; blog site yazarı profilindeki yorumları Google Plus üzerinden gelen yorumlarla eşleştirebilmektedir. Bu sayede kişiler direk google plus hesapları açıkken hiçbir form doldurmadan kendi profilleri ile yorum yapabilmektedir. Benim blog sitem diğer hesaplara kapalı, yani bu siteye yorum yapacak kişilerin kendilerini profilleri ile belli etmelerini istiyorum. Blogger ayarlarından Google Plus sekmesine tıklayabilir ve yorumlarınızı eşleştirebilirsiniz. O zaman web sitenizin yazılarınızın altında görünüm aşağıdaki gibi olacaktır.



Disqus Yorum Sistemi Kullanan Web Sitelerine Yorum Yapıldığında Fotoğrafını Çıkartmak: 

Dünyada en yaygın yorum sistemi olan Disqus’u ülkemizdeki web sitelerinde de sıklıkla görmeye başladık, bu nedenle bu yazımda biraz disqus yorum sisteminden de bahsetmek istedim. Disqus yorum sistemi kullanan web sitelerinin yorum kısımları aşağıdaki gibi görünmektedir.



Web sitenize bu yorum sistemini eklemek, yada bu sistemi kullanan web sitelerine yorum yapıldığında resminizin ve profilinizin görünmesini istiyorsanız ilk olarak; disqus.com sitesine giriyoruz ve mail adresinizle kayıt oluyorsunuz. Mailinize gelen aktivasyon kodunun tıkladıktan sonra profilinizi istediğiniz gibi oluşturabiliyorsunuz. Kısa özgeçmiş, yazarlık yaptığınız veya sahip olduğunuz siteler ile profilinizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca disqus üzerinden kişisel blog oluşturabilirsiniz. Bu sistemin en güzel özelliği, kişinin internet mecrasında yaptığı tüm yorumların tek bir havuzda toplanması ve sizin yorumunuza herhangi bir cevap geldiğinde sitenizde görünmesidir. Örnek olarak benim disqus profilimi inceleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz disqus profilinizin yaptığınız yorumlarda nasıl görüneceğini merak ediyorsanız; burayı tıklayınız.

Elimden geldiğince, internet sitelerin kullanılan tüm yorum sistemlerini ve sitelere yorum yaptığınızda resminizin, profilinizin nasıl görüneceğini anlatmaya çalıştım. Unutmayın ki; kişisel profilinizi açık şekilde beyan etmeniz ve konu ile alakalı sağlıklı yorumlar yapmanız, internet mecrasında oluşturacağınız kişisel itibara olumlu yönde etki edecektir. Bugünlük bu kadar, hoşça kalın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder