8 Aralık 2014 Pazartesi

Foursquare Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Mobil üzerinden kullanılan sosyal medya sitelerinin belkide ilk çıkış noktalarından biri olan Foursquare günümüzde gerek Türkiye'de gerekse dünyada yoğun bir şekilde kullanılan ve insanların gezdikleri, gittikleri yerler hakkında kişisel yorumlarını, görüşleri ve fotoğraflarını paylaştıkları bir uygulamadır. Henüz Foursquare üye olmamış veya yeni üye olmuş ancak tam olarak nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız; bu yazımız içerisinde site ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.



Foursquare Nedir? 


Son yılların en çok kullanılan ve insanlar tarafından büyük bir önem taşıyan Foursquare, “ Gez, Gör ve Paylaş” özelliğinin bulunduğu bir sosyal medya sitesidir. Bulunulan mekanları, gidilen yeni yerleri ve canlı olarak görülen yerleri anında paylaşmanızı sağlayan uygula, günümüzde çok ciddi bir oranda kullanılmayan başlandı.

Foursquare Nasıl Çalışır?


Farklı bir yere gitmişseniz veya o an konum olarak neredeyseniz o bölgeye göre tavsiyelerde bulunmak ve aynı zamanda size öneride bulunulmasını sağlayan bir uygulama.Uygulamayı eğer Mobil cihazlar üzerinden kullanıyorsanız, “GPS” özellik sayesinde çevrenizi tarama yapabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde fazla mekan veya güzel yer bilmiyorsanız eğer, o civarda daha önce bulunan arkadaşlarınızı yer bildirimlerine bakarak tavsiyelerine uyabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınıza siz gittiğiniz yerlerden bildirimler yaparak, Facebook ve Twitter üzerinden onlarla paylaşabilirsiniz.

Foursquare Uygulamasına Nasıl Ulaşırsınız?


Uygulamaya ulaşmanın yolu da çok kolay. Resmi sitesini ziyaret ederek, telefon markanızı seçtiğini zaman, kısa sürede ulaşmış ve çoktan indirmiş olacaksınız. Telefon markanızı bulduktan sonra, zaten indirme seçenekleri kendini belli eder. Kolay bir indirim yaparak, kısa sürede de kurmuş olursunuz. Karşınıza çıkacak olan ekrandan “Telefonuma Gönder” seçeneğini işaretleyerek kısa sürede telefonunuza uygulama iner. Daha sonra Mail ve şifre belirlemesi yaparak, yada telefon numarası kullanarak direk olarak kaydolursunuz. Sonrasında mekanları paylaşmaya başlayabilirsiniz.

Foursquare Nasıl Kullanılır? Arkadaş Ekleme Nasıl Yapılır?



Uygulama size özel olarak “Arkadaş Ekleme” seçeneği sunuyor. Tanıdıklarınızı veya yeni kişileri kolaylıkla eklemiş olacaksınız. Menüde sol atta bulunan Ekleme butonunu kullanarak, “Facebook ve Tiwitter” gibi gelişmiş sosyal ağlar üzerinden kolaylıkla arkadaşlar eklersiniz. Bu sayede arkadaşlarınızın farklı yerlerde oldukları an onları görür veya siz eğer yabancı bir yerdeyseniz, daha önce burada bulunan arkadaşlarınızın nerelere takıldıklarına göre izlenim yaparsınız.

Foursquare'de Facebook ve Twitter Üzerinden Nasıl Paylaşım Yapılır?


Facebook ve Twitter üzerinden paylaşım yaparak, bulunduğunu mekanları belirtmek için öncelikle aktif etmeniz gerekir. Bunun içinde Foursguare ana sayfasına gelin ve oradan “ SETTING” işaretine tıklayarak, hangi sosyal ağdan paylaşım yapacaksanız seçin. Bu şekilde aktif yaptıktan sonra, artık dilediğiniz mekanda yerinizi sosyal ağlar üzerinden çok kolay ve rahat bir biçimde paylaşmış olursunuz. Uygulama sorunsuz ve hatasız çalışır. Sosyal gözükmenin en eğlenceli yolu budur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder