10 Mayıs 2014 Cumartesi

Twitter’da Irkçılığa Karşı Muz ile Tepki!

Yeşil sahaları yakından takip edenler geçtiğimiz gün oynanan Barcelona ile Villarreal maçında Daniel Alves'e tribünlerden muz atılmasına şahit olmuştur. Bu olaya karşı Daniel Alves’in takım arkadaşları tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan tepki giderek büyümeye devam ediyor.

Barcelona – Villarreal maçının ikinci yarısında taraftarlar tarafından atılan muza Alves’in tepkisini, muzu yerden alıp yiyerek vermişti. Bu hareket İspanya’da spor yorumcularını ikiye böldü. Kimi yazarlar Alves’in tepkisini yersiz bulurken, kimi yazarlar ise bu harekete karşı yapılabilecek en güzel cevabı verdiği noktasında bileşti.

Bu yaşanılan olaylar özellikle Twitter üzerinde Irkçılığa Karşı başlatılan tepki büyüyerek devam ediyor.

İlk Tepki Neymar’dan Geldi! 


Hepimiz Maymunuz” Tweet’i ile Neymer oğluyla beraber çekindiği bu fotoğrafı Twitter’da paylaşarak olaylara ilk tepkisini dile getirdi.


İkinci Tepki Sergio Agüero’dan! 


Neymar’ın attığı Tweet’ten bir gün sonra Sergio Agüero’da Brezilya’lı arkadaş Mart’a ile muz yerken fotoğraf çekerek resmi twitter hesabına ekledi ve “Irkçılığa Hayır Diyoruz, Hepimiz Eşitiz” dedi.


Irkçılığa Karşı Tepkiler Büyüyor! 


Irkçılığa karşı tepki sadece spor camiasından gelmiyor. İtalya Başbakanı Renzi’nin muz yerken fotoğrafını yayınlamasıyla beraber. Twitter’a hemen herkes muz yerken fotoğraflarını, #HepimizEşitiz #IrkçılığaHayır hashtagleri ile yayınlamaya başladı.

Olaylara Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex de Souza ve Sivas Sporun hocası Roberto Carlos’tan da tepki geldi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder