25 Ağustos 2014 Pazartesi

Her şey yolunda görünüyor, Peki Altın Neden Düşüyor?

Piyasalara uzaktan bakıldığında genel bir sessizliğin olduğunu rahatlıkla anlaşılabilir. Evet, aslında her şey normal görünüyor. Ancak biz her şey normal giderken altın fiyatlarının artmasına alışmıştık. Ama şimdi düşüyor. Peki neden altında işler daha önceki senelerden tecrübe ettiğimiz gibi gitmiyor? Neden altın fiyatları düşmeye devam ediyor? Bu düşüş geçici mi yoksa kalıcı mı? Gelin bu soruların cevaplarını beraber arayalım...


Okurlarım bilir lafı uzatmayı sevmem, direk cevap veriyorum.
Bana göre; "Altın Fiyatlarında Yaşanan Düşüş 2014 Sonuna Kadar Devam Edecek!"

Tabi ki bu bir tahmin ancak olaya dış pencereye bakıldığında bu tahmin için geçerli sebeplerim bulunmaktadır. Özellikle fiziki altın alımında inanılmaz bir düşüş var. Bunun başlıca nedeni insanların yatırımlarını artık fiziki olarak değil online olarak yapıyor olmasıdır. Özellikle forex piyasası ile tanışan yatırımcıların sayısız enstrüman ile alım satım yapmaya başlaması; altının piyasalardaki değeri düştü.

Bu kadar kolay değil diyeceksiniz. Bende aynen bu kadar kolay diyeceğim. Aksi düşünenlerin Hindistan, Çin gibi fiziki altın alımında zirvedeki ülkelerin 2012 ve 2014 arasındaki altın alım miktarlarına bakabilirler. 2014 senesi altın yatırım dünyasında gözden düşmüştür. Artık yatırımcılara eskisi kadar cazip gelmemektedir. Tabi ki; bu düşüşü fırsata çevirip altın fiyatları düşerken de para kazanabilirsiniz.


Buna ek olarak bu yıl altın fiyatlarının düşüşündeki baş neden olarak gösterilen Rusya Ukrayna siyasi gerginliği devam etmekte. Bu nedenle altın fiyatları yükseliş trendi yakalayamamaktadır.

Sonuç olarak şahsi görüşüm; 2014 sonuna kadar piyasaların altın üzerinde aşağı yönlü bir baskı kuracağı ve altın fiyatlarının düşmeye devam edeceği yönündedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder