28 Ağustos 2014 Perşembe

Çin'in En Zengin Adamı: Jack Ma

Çin'de yeni bir milyarder doğdu. Jack Ma ismiyle pek bilmiyor olabilirsiniz ama Alibaba ismini duyduğunuz zaman tanıyacaksınız. Alibaba, E-bay gibi bir e-ticaret sitesi ve Jack Ma da kurucusu.

ABD'de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük halka arza hazırlanan Alibaba sayesinde Jack Ma, Çin'in en zengin adamı oldu. Alibaba'nın halka arzı ile ilgili Aysun Bayhan'ın blogunda yazdığı haberi okuyabilirsiniz. Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre 21,8 milyar dolarlık serveti ile 49 yaşındaki Jack Ma, artık Çin'in en zengin adamı.

Alibaba'nın halka arz öncesinde açıkladığı ilk çeyrek karı sonuçları 1,99 milyar doları gösteriyor. Bu rakam da bize Alibaba'nın karını üçe katladığını gösteriyor. Jack Ma öncesi Çin'in en zengin adamı, Çin'in en büyük internet şirketi olan Tencent Holdings Ltd'nin kurucusu Ma Huanteng ve serveti 5,5 milyar dolar. Üçüncü zengin ise arama motoru Baidu Inc'nin kurucusu Robin Li.

Bildiğiniz gibi Çin, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve milyarderleri ile daha da büyümeye devam ediyor. Çin'de büyüyen bu mal varlıkları üzerine Şanghay merkezli Dalton Investments portfolyo yöneticilerinden olan Tony Hsu, "Çin'de mal varlığı oluşumu, Çin'in gelişmekte olan orta sınıfından faydalanan Jack Ma gibi girişimciler arasında hızlı gelişti" diyor.

New York Borsası'nda işlem görecek olan Alibaba'nın hisselerinin ilk halka arz değerinin 154 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Jack Ma şirketin % 8,8 oranında hissesine sahip.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder