2 Nisan 2014 Çarşamba

Diigo Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Diigo; sosyal medya ve webmaster dünyasında sıklıkla ismini duyduğumuz bir web sitesidir. Dünyada oldukça popüler olan bu sitenin ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesi vardır. Ancak ülkemizde sosyal imleme çok fazla kullanılmadığından dolayı popülerliği diğer sosyal medya sitelerine nazaran azdır. Sosyal imleme bakında bilginiz yoksa; buradan sosyal imleme kullanımı hakkında bilgiler alabilirsiniz. Şimdi gelin diigo nedir, ne işe yarar, sitede neler yapabiliriz beraber inceleyelim.

Diigo Nedir? 


Diigo dünyanın en çok kullanılan sosyal imleme sitelerinin başında gelmektedir. Alexa’ya göre dünyanın en iyi 2000 web sitesinden bir tanesidir. Diigo içerisinde kullanıcılar kendi profillerini oluşturarak; web üzerinde beğendikleri, kaydetmeye değer gördükleri her şeyi depolarlar. Bu depolama servisinin içerisinde açacağınız farklı kategoriler ve etiketler ile; kendi ilgi alanlarınızı oluşturabilir ve benzer sosyal çevrelerle tanışabilirsiniz. Bu devhasa sosyal imleme sitesine: diigo.com adresinden bağlanabilirsiniz.

Diigo Ne İşe Yarar? 


Web üzerinde kaybetmek istemediğiniz, tekrar bakmak istediğiniz veya o an için zamanınız olmayıp daha sonra incelemek istediğiniz makaleleri, haberleri, içerikleri ve videoları kendi profilinizde depolamaya yarar. Diigo içerisinde ister açık paylaşım, isterseniz de sadece kendinizin görebileceği gizli paylaşımlar yapabilirsiniz. Bunu yapmak için imleme yaparken “private” seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır.

https://www.diigo.com/profile/Bilginaltay Adresine bakarsanız benim kendi profilimi görebilirsiniz. Gördüğünüz gibi profilinize resimlerinizi, sosyal medya ağlarınızı, bloglarınızı ekleyebilirsiniz. Kendinize göre depolamak istediklerinizi kategoriler altında barındırabilir ve farklı kitlelere ulaştırmak istediğiniz yazıları diigo etiket sistemi vasıtasıyla ulaştırabilirsiniz.



Diigo Nasıl Kullanılır? 


Diigo’yu size tavsiye etmemdeki amaçlardan bir tanesi de hızlı ve basit ara yüze sahip bir sosyal imleme sitesi olmasıdır. Google Plus, Twitter ve Facebook hesaplarınızı eşleştirerek rahatlıkla diigo profilinizi oluşturabileceğiniz gibi dilerseniz; mail adresinizle üyelik açarak kendi profilinizi oluşturabilirsiniz. Web üzerinde gördüğünüz ve depolamak istedikleriniz diigo hesabınız içerisinde bulunan “add” butonunu tıklayarak direk linki yapıştırırsınız. Altına kısa bir açıklama girerek kaydet dersiniz. Dilerseniz diigo’nun mozilla firefox ve google chrome için yapmış olduğu eklentiyi yükleyerek imleme işleminizi direk browser üzerinden yapabilirsiniz. Diigo içerisinde yaptığınız paylaşımlar tek bir klasörde bu şekilde görünecektir. Altay Bilgin Diigo Profilini incelerseniz sol tarafta kendime göre yaptığım paylaşımları etiketler ve kategorilere göre ayırdığımı görebilirsiniz.

 Elimden geldiğince sizlere kaliteli bir sosyal imleme servisi olan Diigo sitesi hakkında bilgiler aktarmaya çalıştım. Umarım beğendiğiniz ve faydalı bir içerik olmuştur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder