30 Nisan 2014 Çarşamba

Sosyal Medya Devi Twitter Hisseleri Dip Seviyeyi Gördü!



Sosyal Medya’nın şüphesiz Facebook ve Google Plus ile beraber zirvesinde olan Twitter; tüm dünya genelinde ulaştığı 255 milyon kullanıcıyla hayal bile edilemeyecek büyüklükte bir sosyal mecra. Geçtiğimiz yıl halka arzını açıklayan ve arzdan hemen sonra yatırımcısına %73 kazandıran Twitter’ın açılımdan sonraki ikinci mali tablosu beklenenin tersine yöndeydi.

Zarar 132 milyon dolar! 


Twitter yönetiminden 2014 yılının ilk çeyreği için yapılan açıklamada zararın 132 milyon dolar olduğu bildirildi. Twitter’ın 2013 senesindeki toplam zararı ise 27 milyon dolardı. Yani aradan geçen 1 yılda şirket ciddi boyutta zarar etmiştir.

Twitter’ın Mali Tablo Açıklaması Hisse Fiyatlarına Nasıl Yansıdı? 


Twitter’ın 2014 senesinin ilk çeyreği için yaptığı zarar açıklamasının ardından şirket hisselerinde %9’luk bir düşüş yaşandı. Bu değer Twitter’ın halka arzının ardından sonra gördüğü en dip seviye olarak geçti. Şuan Twitter hisse fiyatı 38,50 dolar seviyelerinden. Twitter hisselerinin bundan önceki en dip seviyesi ise 38,80 dolar seviyesi idi.

Uzmanlara Twitter yatırımcılarını zarar açıklamasının ardından dip seviyeden elden çıkartmamaları konusunda uyardı!


  • Twitter hisselerinin anlık fiyatlarını takip etmek için burayı tıklayın.
  • Google, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin hisselerini nasıl alıp satabileceğinizi öğrenmek için burayı tıklayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder