17 Haziran 2014 Salı

App Store'dan Bitcoin ile Alışveriş Yapabilirsiniz!

2009 yılında ilk defa piyasalarda görülen ama 2013 tarihinde popülerlik kazanan Bitcoin, ara ara gündeme düşen bomba haberleri ile kendini unutturmuyor. En büyük destekçisi olan Çin'den gelen yasak, büyük değer kayıpları ve yükselişleri ile hep olay yaratan Bitcoin, şimdide Apple'dan onay aldı.

Apple, yılbaşında Bitcoin uygulamalarını sanal mağazasından kaldırmıştı. Şimdi ise tekrardan Bitcoin'e izin verdi. App Store'da şu anda 3 tane farklı uygulama Bitcoin ile alınabiliyor. Apple'ın önce Bitcoin'i yasaklaması sonra yeniden kullanılabilir hale getirmesi ise hakkında herhangi bir bilgi ise bulunmuyor. Ama biraz kafa yoracak olursak, Bitcoin'in bu kadar sansasyonel bir internet para birimi olmasının itibarını zedeleyebileceği düşünülebilir.

Bilindiği gibi Bitcoin ile ilgili birçok olay ve soruşturma yapılıyor ve Apple bunu bir tehdit olarak algıladığından Bitcoin alışverişlerini engellemiş olabilir.

App Store üzerinden Bitcoin uygulamaları ile şimdilik Coindesk, Bread Wallet ve bir tane de Hong Kong merkezli bir uygulama indirilebiliyor. Devamının gelmesi ise yine Bitcoin'e bağlı. Bitcoin adını temizleyebilirse, teknolojinin ve internetin gelmiş olduğu bu boyutta önem kazanabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder